Fuglsang Musikforening


Sangkoncert

4. Okt. 2009 kl: 15.00  
   

 
       
    DICHTERLIEBE - og JEDERMANN


Lars Møller (baryton)
Christian Westergaard (klaver)


PROGRAM
Schumann: Dichterliebe
Frank Martin: Jedermann-monologer


Der er skrevet utallige digte i tidens løb. Og de fleste af dem handler om kærlighed – mest den ulykkelige, naturligvis. Hjerte rimer jo som bekendt på smerte! Nogen digtere er bedre end andre, det kan ikke nægtes – men en af de allerbedste er tyskeren Heinrich Heine. Robert Schumann udvalgte de Heine-digte han holdt mest af og satte dem i musik. Det blev til den berømte sangcyklus ”Dichterliebe” – og den skal vi høre denne søndag.

Lars Møller begyndte sin sangkarriere som drengesopran i Herning Kirkes drengekor. Derefter uddannede han sig på Det jyske Musikkonservatorium i Aarhus og på Det kongelige Teaters operaakademi i København. Han har optrådt i operaer af Mozart og Benjamin Britten, han har sunget Dr. Falke i ”Flagermusen” – og har flittigt virket som lied- og oratoriesanger. For tiden er han ansat på Nationalteatret i Mannheim.

Men der står andet end Schumann på programmet. Efter pausen synger Lars Møller Frank Martins Jedermann-monologer blandet med sange af Charles Ives. Hoffmansthals historie om den rige mands død, langsomme løsrivelse fra den materielle verden og indgang i den åndelige – har Frank Martin med sin stærke insisterende musik gjort til et mesterværk.

Pianisten Christian Westergaard er stifter og leder af Liedkompagniet som gæstede Fuglsang for et par år siden. Han er en efterspurgt og højt skattet akkompagnatør.

Stærke tekster og stærk musik er hvad vi har at byde på denne gang.

Læs om Lars Møller

Der kan ikke forudbestilles billetter, men forsalget starter kl. 14 ved indgangen.
Entre 110 kr (60 kr for medlemmer, unge under 25 gratis)


NB! På koncertdagen kan der på Fuglsang Kunstmuseum købes en kombibillet til 125 kr., der giver adgang både til Fuglsang Kunstmuseum samt til koncerten i Fuglsangs Musiksal.
 
 

  ForrigeNæste